domingo, 30 de enero de 2011

The Beatles

Hola a tots!

Avui us presento al grup de música The Beatles, com sabeu aquest any treballarem algunes cançons d'aquest grup, però perquè els aneu coneixent us dono un petit resum de qui són i us deixo les cançons que prepararem aquest curs.
The Beatles va ser un grup procedent d'Anglaterra, concretament de Liverpool format per John Lennon, Paul McCartney, George Harrison i Ringo Starr. Van sorgir en els anys seixanta i van ser un dels iniciadors del fenomen "Beat".
Com veureu en escoltar les cançons seva base rítmica és el Rock, però igualment despunten altres influències que al llarg de la seva trajectòria aniran apareixent.
Encara que la seva trajectòria  va finalitzar als ayns '70 el llegat que van deixar va ser indubtable, només dir per exemple el nombre de discos que van fer, concretament 13, i tots ells amb temes famosos: el primer disc el 1963 amb el nom de "please please me" fins al últim el 1970 amb "Let it be".

Ara us deixo aquests videos perquè pogueu escoltar-los.






Escola de música oberta per a tothom

L'Escola Municipal de Música des Migjorn Gran té com a vocació iniciar els fillets des dels 4 anys en la música i donar-los la formació de grau elemental d'un instrument, amb la possibilitat que posteriorment puguin accedir (de manera opcional) als estudis de grau mitjà a un altre centre i que, alhora, es puguin formar per ser músics de la Banda de Música del municipi.

L'Escola es posà en marxa el curs 1999-2000, i amb els anys ha anat augmentant el nombre tant d'especialitats instrumentals com el d'alumnes. Actualment, aquest curs 2010-2011 compta amb 100 alumnes i 11 especialitats d'instruments, majoritàriament de vent:

-Piano
-Clarinet
-Flauta travessera
-Trompeta
-Saxofon
-Guitarra /guitarra elèctrica
-Trombó
-Tuba-Bombardí
-Trompa
-Percussions-Bateria
-Conjunt instrumental

A més la Escola ofereix classes de llenguatge musical:

-Música i Moviment (P4 I P5)
-Iniciació al llenguatge musical
-Llenguatge Musical (primer, segon, tercer i quart curs).
 -Manteniment: curs dirigit a aquells que han finalitzat els estudis de música i volen seguir les seves classes de llenguatge musical.