lunes, 18 de abril de 2011

Miquel Villalonga: Audició pedagògica a l'aula de llenguatge musical.

El passat divendres dia 15 d'abril vam tenir la sort de tenir a Miquel Villalonga amb nosaltres a l'escola de música des Migjorn, en concret a l'aula de llenguatge musical.
Miquel va realitzar una xerrada de gairebé una hora on ens va explicar tota l'evolució dels instruments, especialment d'aquells de la branca de percussió i de vent. Ens va voler fer veure la senzillesa amb la que va aparèixer la música, imagineu-vos que dos pals percudits ja podria ben ser l'inici de tot el que vindria després. Per això no va dubtar a mostrar-nos instruments de percussió perquè poguéssim veure l'evolució que van tenir al larg de la història.
Més tard, va voler mostrar-nos que la música tradicional és comú en moltes cultures i que la seva evolució és molt similar a tot el món, tant és així que els instruments que cada regió o país utilitza són molt similars. per això ens va donar diversos exemples: el faviol, isntrument que tots coneixeu i que s'assemblava molt a altres instruments d'Amèrica del sud o del nord del africa, variava poc, més aviat en el color de la fusta o de la canya utilitzada, ja que cada regió utilitza aquell material que li és més pròxim.
Ja entrant en el món dels instruments tradicionals de la família de l'oboè, Miquel ens va mostrar un gran nombre d'ells, des dels més "primitius" o bàsics, fins a aquells més evolucionats. El que més entusiasme va provocar va ser el "Punji", l'instrument que utilitzen a l'Índia els encantadors de serps, i que molts dels que estàvem vam poder tocar!!!. Però no cal oblidar que ens va mostrar tants altres instruments com la gralla, la dolçaina, etc. A més a més Miquel ens va mostrar com sonaven tocant diverses cançons juntament amb un company que tocava el tambor!! ens va agradar molt!! Sens dubte ens va encantar la visita que ens va fer Miquel i li agraïm molt que ens mostrés tantes i tantes coses que no sabiem sobre els instruments tradicionals i fins i tot agrair que ens mostrara una altra forma d'entendre la música.

Moltes gràcies Miquel de part de tots els alumnes de llenguatge musical!!!!!!!

                                                                       









No hay comentarios:

Publicar un comentario